Tocana de vitel cu arpagic murat

de silvi0ara in Vita, 6 Dec 2010 | 5019 vizualizari

 

Recomandare Adrian Hadean - Tocana de vitel cu arpagic murat
Cu mici mosificari.

 

INGREDIENTE

  • 300 g arpagic murat
  • 1 kg carne de manzat(antricoate)
  • 1 cutie rosii cubulete(430g)
  • 100ml vin rosu
  • 6 boabe de ienibahar
  • 2 frunde de dafin
  • 1 ceapa mai mare rosie
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • 2-3 linguri ulei de masline

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de vitel cu arpagic murat:

Mai intai se toaca ceapa iar usturoiul se zdrobeste.Intr-o cratita se pune uleiul si apoi o punem la foc foarte mic.Punem in ea ceapa si usturoiul si lasam sa se inmoaie cele dintr-insa. Se pune apoi  cate putina apa, vreme de un sfert de ceas si avem grija sa nu se arda ceapa.

In sosul format se pun bucatile de carne de manzat,( cu os cu tot daca aveti) Peste carne se toarna vinul rosu apoi punem capacul pe cratita.Dupa alt sfert de ceas se toarna o cana de apa si se lasa pe foc mic in continuare pentru o jumatate de ceas. Dupa asta, punem rosiile cubulete si o lingurita de boia dulce si putin condiment iute(eu am folosit un condiment facut din ardei iute,usturoi si putin zahar,este un condiment Tailandez foarte bun si aromat),doua foi de dafin si sase boabe de enibahar, putina sare si piper, dupa gust. Punem capacul la loc, si lasam sa scada incet cam o ora.

Eu am servit-o cu o garnitura de taitei din orez de faina,sau dupa recomandarea lui Adrian Hadean cu felii de paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de vitel cu arpagic murat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

silvi0ara 1

07.12.2010, 10:49

Multam fetele,chiar a fost tare buna.

Cris2711 1

23.07.2011, 13:08

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 23:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Viţel cu ciuperci şi sos picant